Belföld Külföld

Věra Jourová: Nem avatkozunk be a magyarországi választásokba

olvasási idő:40 másodperc

VĚRA JOUROVÁ: NEM AVATKOZUNK BE A MAGYARORSZÁGI VÁLASZTÁSOKBA

A választások tisztasága és a demokratikus vita védelmében fogalmazott meg javaslatcsomagot csütörtökön az Európai Bizottság.

A választások tisztasága és a demokratikus vita védelmében fogalmazott meg javaslatcsomagot csütörtökön az Európai Bizottság (EB): a brüsszeli testület többek között a politikai reklámok és hirdetések ellenőrzését szigorítaná, valamint az európai pártok és azok szövetségeseinek támogatását kötné keményebb – például alapértékekhez fűződő – feltételekhez. Věra Jourová bizottsági alelnök mutatta be a csomagot csütörtökön Brüsszelben, ahol a téma kapcsán a közelgő magyarországi választások is szóba kerültek. Mint azt a liberális biztos elmondta, közelről figyelik a magyarországi választási folyamatot, az Európai Bizottság pedig nemcsak Magyarországon, de Európa-szerte a szabad és demokratikus voksolást sürgeti.

Beleavatkozni viszont nem fogunk a magyarországi választási folyamatba

– tette hozzá a magyar kormánnyal szemben általában kritikus uniós biztos.

Forrás: Demokrata,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább