Külföld

Vera Jourová: Elbuktam Orbán Viktorral szemben

Az Európai Bizottság alelnöke azt mondta, „nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet a demokrácia övezetébe” vonnia.

A Lidové noviny cseh lap nyomtatott kiadásában interjú jelent meg Vera Jourovával az Európai Bizottság alelnökével, amelyben Magyarország is szóba került.

Jourová azt mondta, hogy nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet a demokrácia övezetébe vonnom.

Nem is tehettem, mert az a magyar polgárok kezében van. Számomra azonban, mint a jogállamiságot védeni hivatott biztosnak, elengedhetetlenül fontos, hogy a választásokon győztes kormány ne vegyen el mindent” – fogalmazott a politikus.

A »győztes mindent visz« egyszerűen nem működhet. És Orbán Viktor mindent elvett.

A média feletti befolyás, az akadémiai szabadságjogok, és most egy olyan törvényt akar, amely nagyon keményen a nonprofit szervezetek ellen irányul. Ezt jogom van kritizálni, mert ez ellentétes a jogállamiság elvével, amelyet én itt védek” – hangoztatta Vera Jourová.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább