Külföld

Vatikáni bíboros: Nemet kell mondani az LMBTQ-ideológiára

A katolikusok abban hisznek, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette -hangsúlyozta Gerhard Müller bíboros.

A The Irish Rover által készített interjúban, Gerhard Müller bíborost az LMBTQ-mozgalom által használt „méltóság” kifejezésről kérdezték.

“Nemet kell mondanunk az LMBT-propagandára és az LMBT-ideológiára, mert ellentétes a természetes, filozófiai és teológiai antropológiánkkal” – jelentette ki a bíboros.

“Ha valakinek gondjai vannak lehetősége van arra, hogy Istenhez forduljon és megbeszélje a problémáit egy lelkipásztorral, de ne instrumentalizálja a szexualitást egy ideológia számára” – hangsúlyozta.

“Isten minden embert szeret, szexuális irányultságtól függetlenül” – jegyezte meg, majd hozzátette: Az ész és a kinyilatkoztatás alapján tudjuk, hogy Istennek van egy terve arra vonatkozóan, hogy hogyan éljenek az emberek.

A bíboros kitért a transzneműség kérdésére is.

“A katolikusok abban hisznek, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette” – mondta.

A bíboros kiemelte: fontos, hogy „a gyermekek az anyai és apai orientáció két pólusa között nőjenek fel”.

Müller megjegyezte továbbá, hogy „nemcsak az LMBTQ-közösség birkózik a szexualitásukkal, hanem a heteroszexuálisok is. Kihívásokkal néznek szembe, és jó szellemben kell fejleszteniük magukat”.

“Fontos, hogy megtanuljanak felelősségteljessé válni és hagyják megérni a szexualitásukat” – mondta, hozzátette: Nem mondhatom azt, hogy „férfi vagyok, és azt csinálok, amit akarok”. Hiszen az a célom, hogy találjak egy nőt, és családot alapítsak vele.

“Mindannyiunknak meg kell tanulnia a másik iránti hűséget, és soha nem szabad a másik embert a személyes, szexuális kielégülés eszközeként kezelni” – zárta gondolatát Müller.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább