Belföld

Vásárhelyi Mária: Így csak diktátorok és bűnözők beszélnek egymással

Vásárhelyi Mária: Így csak diktátorok és bűnözők beszélnek egymással

Orbán Viktor mondata nemcsak hogy aggályos, hanem rémisztő és tűrhetetlen.

Tulajdonképpen, valódi súlyához mérten, egyáltalán nem vert hullámokat az a New York Times által megszellőztetett – és azóta sem cáfolt információ – mely szerint Orbán Viktor 2018-ban azzal fenyegette meg az Európai Néppárt két vezetőjét, hogy »Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket«. Pedig ez a mondat nemcsak hogy aggályos, hanem rémisztő és tűrhetetlen. Egyrészt meggyőződésem szerint ilyen stílusban kizárólag maffiafőnökök beszélnek. Ilyen fenyegetést nem hogy egy pártban ülő, hanem politikailag teljesen ellentétes nézeteket valló politikusok sem címeznek egymásnak. Így csak diktátorok és bűnözők beszélnek egymással.
Másrészt dermesztő az aránytévesztés is. Egy olyan uniós ország miniszterelnöke, amelynek teljes népessége a közösség két százalékát teszi ki, és mindössze 1 százalékkal járul hozzá az Unió gazdasági teljesítményéhez, kinyírással fenyegeti annak a Néppártnak a vezetőit, amely az Unió legnagyobb pártja, 37 ország képviselőit tömöríti és 214 képviselője volt a Parlamentben. Micsoda önhitt, nagyzási hóbortban szenvedő, mindenféle realitásérzéket nélkülöző, mániás zsarnok az, aki tényleg azt képzeli, hogy egymaga tönkre tudja tenni az EU legnagyobb pártcsaládját. Márpedig nyilván azért mondta ezt, mert el is hitte.

És persze micsoda vezetői vannak ennek a Néppártnak, akikkel így lehet beszélni, és ezt követően még majdnem három évig tűrik, hogy alázza őket és és az általuk vezetett közösséget ez a mini diktátor. És végül még annyi méltóság sincs bennük, hogy legalább ők rúgják ki Orbánt és pártját, hanem kivárják amíg ők kilépnek.”

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Forrás; Mandiner

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább