Külföld

Varga Mihály: Kárpátalja is jogosuljon az Ukrajnának szánt segélyből

Varga Mihály szigorú felügyeletet és Kárpátaljának juttatott segélyeket szorgalmaz a Ukrajnának szánt támogatásokkal kapcsolatban.

Az Ukrajnának juttatott támogatások felhasználását szigorú ellenőrzésnek és nyomon követésnek kell kísérnie – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása (ECOFIN) után Brüsszelben. A tárcavezető kiemelte:

magyar részről szorgalmazzuk, hogy az Ukrajnának szánt támogatásokból Kárpátalja is részesüljön,

amelyen a háború és a belső menekültek miatt fokozott nyomás van.

A tárcavezető kifejtette: továbbra is napirenden van az Ukrajnának szánt uniós támogatás kérdése Brüsszelben. A magyar álláspont következetes,

szigorú felügyelet kell a támogatások felhasználása terén, 

nem lehet kettős mércét alkalmazni a kérdésben, ragaszkodunk a részletes és pontos elszámoláshoz – emelte ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter hozzátette: az Ukrajnának szánt támogatással kapcsolatban azt is hangsúlyoztuk, hogy a kisebbségek kérdését kiemelt fontosságúként kell kezelni, a Kárpátalján élő magyarokat is érintő ajánlásokat teljeskörűen végre kell hajtani.

Forrás: Makronóm blog,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább