Belföld Kiemelt

Varga Juditot bántalmazta és zsarolta Magyar Péter

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter a közösségi oldalán reagált a volt férje, Magyar Péter által közzétett hangfelvételre, amelyet a Diákhitel Központ korábbi vezetője rögzített még tavaly januárban a közös otthonukban.
Magyar Pétert kedd reggel hallgatja meg újra a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, miután a szerdai meghallgatását követően többek között azt állította, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat. Ennek bizonyítására egy hangfelvételt is ígért, amelyet kedden reggel 9 órakor hozott nyilvánosságra a közösségi oldalán.

A hangfelvételről korábban annyit árult el, hogy az 2023 januárjában, az otthonukban készült, Varga Judit hallható rajta, amint „maffiakormánynak” nevezi a kabinetet. A most nyilvánosságra hozott, alig kétperces hangfelvételen Magyar kérdez rá Varga Juditnál, az exfeleségénél arra, hogy idézze fel újra, amit a videó rögzítése előtt mondott neki.

Varga visszakérdez, hogy mit mondott, mire Magyar arra tér rá, hogy Rogán mondott valamit a Schadl-ügyről. A videóból az derül ki, hogy valakik belenyúlhattak az ügyészségen a Schadl-ügy irataiba, ezt Varga Judit is megerősíti, ám az is elhangzik, hogy Schadlt azért nem tudták „megmenteni”, mert Polt Péter legfőbb ügyész már „nem ura a helyzetnek az ügyészségen”.

Varga Judit a hivatalos Facebook-oldalán a hangfelvételre reagálva azt írta:

Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban, és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra.

Mint írta, „az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékoztam meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést” – tette hozzá.

Varga Judit a posztjában arra is kitért, hogy a szóban forgó időszakra jól emlékszik, mert bőven akadt verbális és fizikai erőszak. Ezt követően egy januári esetről ír, amikor az egykori igazságügyi miniszter hajnalban arra kelt, hogy Magyar Péter „őrjöngve, erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostorozta, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni”.

Mint írta, azt a módszert alkalmazta, amit a hosszú évek alatt alakított ki, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradt, ahogy volt, neki háttal, az oldalán fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba.

Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket, és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam, és mellettem, a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet. Aztán levette a nadrágját, és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni, és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven. A hallgatásom bejött, egyszer vége lett, kiment a nappaliba, és lefeküdt a kanapéra, ahol végül elaludt. Borzasztó érzés volt. De már akkor nem érdekelt. Akkor már régen elhatároztam, hogy elválok tőle – részletezte Varga Judit.

Az egykori igazságügyi miniszter úgy folytatta, hogy ezt követően jelentette be Magyar Péternek válási szándékát, aki „a tőle megszokott módon könyörgött és fogadkozott, ahogy az elmúlt 16 év során annyiszor tette”.

„Minden régi trükköt és módszert bevetett, amivel a kapcsolati erőszak hullámvasútjára azelőtt mindig sikeresen visszaültetett. De én ezúttal elhatároztam, hogy végigcsinálom. Megkeresem a kiutat” – tette hozzá Varga, megjegyezve, hogy amikor ezekkel Magyar nem ért célba, akkor elkezdett fenyegetőzni.

Varga Judit szerint a most nyilvánosságra hozott hangfelvételnek is ez a kontextusa, de ő úgy látja, hogy ezzel Magyar Péter nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására készült.

Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta, és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan – fogalmazott, hozzátéve, hogy büszke arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehetett, és arra, hogy a Fidesz tagja. Minden konfliktus és támadás ellenére hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy a hazáját szolgálhatta.

Bejegyzését azzal zárta, hogy Magyar Péter szerint a sajtóban a lejáratása zajlik, Varga Judit azonban ezt máshogy látja.

„A volt kollégák, közeli barátok mondják el, ki is ő valójában. Magyar Péter nemcsak a saját családjának, de a barátainak és sok mindenkinek a környezetében rengeteg fájdalmat okozott. Újabb fájdalom ez most sok mindenki számára, hogy néznie kell ezt az aljas manipulációt” – írta Varga Judit.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább