Belföld

Varga Judit feljelentése alapján nyomozást rendelt el az ügyészség

Az “ördög ügyvédje” internetes portál ellen újabb büntetőeljárás indult a Varga Judit magánvádas feljelentése alapján – tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség hozzátette: átvették a magánvádlótól a vád képviseletét.

„Az ördög ügyvédje” elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos bűncselekmények miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban emelt vádat két férfi ellen, az ügyben Czeglédy Csaba érintettségét elsőként a PestiSrácok.hu pendítette meg még 2019-ben.

Az ügyészségen Varga Judit igazságügyminiszter nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

2021. december 27-én ismeretlen elkövető „Az ördög ügyvédje” elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett az Varga Judit szexuális orientációjáról, valamint arról is írt, hogy Varga Judit közvetlenül érintett egy korrupciós ügyben.

Ibolya Tibor hozzátette:

A sértett indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át.

A fővárosi főügyész tájékoztatása szerint a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

“Az ellenzékhez köthető egyik Facebook-oldalon tegnap és ma fenyegetésnek szánt hazug posztokat jelentettek meg rólam. A bejegyzésekben nőként és családanyaként is próbálnak valótlan állításokkal nyilvánosan megalázni” – írta le a történteket az igazságügyminiszter.

Az ügyészségi közleményben arra is kitértek, hogy a közösségi hálózaton létrehozott „Az ördög ügyvédje” elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt.

Forrás: Pesti Srácok

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább