Belföld

Varga Judit: „a magyar bástya kitart”

A magyar bástya kitart, „a jövőben is megvédjük Magyarország és Európa határait” – fogalmazott az igazságügyi miniszter kedden a közösségi oldalán, az Európai Unió Bíróságának döntésére reagálva.

Varga Judit azt írta: döntött az Európai Unió Bírósága és helyt adott az Európai Bizottság keresetének, amelyet az az úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomag egyes elemeivel kapcsolatban indított.

Az igazságügyi miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy a bíróság nem vette figyelembe a magyar kormány szakmai érveit.

Hozzátette: „mindannyian tudjuk, hogy a brüsszeli bürokrácia szemét valójában az szúrta, hogy bűncselekménynek minősítjük a jogellenes bevándorlás támogatását és elősegítését, mivel nem akarjuk, hogy külföldi NGO-k szervezzék illegális migránsok betelepítését Európába”.

Kiemelte: a bíróság ítéletével kimondta azt, amit „soha nem gondoltunk volna”, hogy Magyarországnak gyakorlatilag támogatnia kell az embercsempészetet.

„Mi lesz ezután? Megbüntetik a tagállamokat csupán azért, mert védik a kontinenst a tömeges bevándorlástól?” – tette fel a kérdést.

„Illúzióink már nincsenek, de egy dolog biztos: mi továbbra is meg fogjuk védeni Európát. Akár tetszik a brüsszeli buboréknak, akár nem!” – fogalmazott Varga Judit.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább