Belföld

Varga-Damm Andrea elindul a választáson Szabó Tímea ellen Óbudán

Megméretteti magát Budapest III. kerületében, a 10. számú egyéni választókerületben az április 3-i országgyűlési választáson – jelentette be közösségi oldalán Varga-Damm Andrea volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő.

Varga-Damm Andrea elmondása szerint „szűkebb pátriáját” elhanyagolták a pártok, semmi sem épült.

Mint közölte, a Római-part elhanyagolt, a „balosok” a Mocsáros-dűlőt is be akarják építeni, ezért úgy döntött: nem engedi, hogy pártmutyik emberei képviseljék a térséget.

Varga-Damm Andrea önjellemzése szerint ő népképviselő, ezt már bemutatta az elmúlt időszakban, esélyeit pedig az is növeli szerinte, hogy „a körzet pedig az összellenzék széttartásának is az emblémája”.

Ezzel Varga-Damm Andrea beszállt a választási harcba Szabó Tímea, a PM társelnöke, a térség jelenlegi országgyűlési képviselője és Bús Balázs, a Fidesz jelöltje, volt polgármester mellé.

Varga-Damm Andrea 2015-ben és 2018-ban még Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében indult a Jobbik jelöltjeként, de végül a párt listájáról került be a parlamentbe. 2020. május 27-én kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából, és független országgyűlési képviselőjeként folytatta.

2021. május 21-én Varga-Damm Andrea megalapította a ReforMerek pártot. 2021. december 16-án a ReforMerek politikusai bejelentették, hogy Varga-Damm Andrea lesz a párt miniszterelnök-jelöltje.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább