Sport

Varga Barnabás nem csak gólkirály, de az év játékosa is

Egymás után másodszor Varga Barnabás, a Ferencváros magyar válogatott csatára és az élvonalbeli bajnokság gólkirálya lett a szezon legjobb játékosa a RangAdó díjátadón, amelyen a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnap zárult idényének legjobbjait részesítették elismerésben.

– Nagyon örülök a díjaknak, megtisztelő, hogy idén is engem választottak meg az év játékosának. A gólkirályi cím is sokat jelent, ugyanakkor mindenki tudja rólam, hogy az egyéni elismeréseknél sokkal fontosabbnak tartom a csapatsikereket. Csatárként az az elsődleges feladatom, hogy gólokat szerezzek, ez pályafutásom utóbbi éveiben szerencsére kifejezetten jól megy. Az idei teljesítményemet sikerült megkoronáznunk a bajnoki címmel, hálás vagyok a klubnak és a csapatnak, hogy közösen értük el ezt a mérföldkövet. Megmondom őszintén, hogy a kupadöntőben elszenvedett vereség rosszul érintett engem és az egész csapatot is, de nem sok időnk van keseregni, hiszen új célok lebegnek a szemünk előtt. Nyáron először az Európa-bajnokságon szeretnénk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, aztán pedig a BL-selejtezőben vár ránk nagy feladat – mondta Varga Barnabás a díjak átvételét követően.

Az M4 Sporton kedden vetített műsorban – Varga mellett – díjazták a legjobb vezetőedzőt is, aki a Paksi FC-t kupagyőzelemre és bajnoki ezüstéremre vezető Bognár György lett, a tréner Marco Rossi szövetségi kapitánytól vette át az elismerést.

A szezon felfedezettje Vajda Botond, a Debreceni VSC játékosa, a legjobb játékvezető pedig Bognár Tamás lett. Előbbi Dzsudzsák Balázs magyar válogatottsági rekordertől, egyben a debreceniek csapatkapitányától vette át a díjat. A bajnokság legsportszerűbb csapatának járó elismerést az MTK Budapest kapta. A legszebb gólt Jurek Gábor, a Diósgyőr játékosa szerezte márciusban a Paks ellen.

Az évad felfedezettjéről, legjobb edzőjéről és játékosáról mind a 12 élvonalbeli együttes csapatkapitánya, vezetőedzője, illetve legidősebb és legfiatalabb játékosa szavazott. A legszebb gólról közönségszavazás döntött az m4sport.hu portálon.

A díjazottak:
a legjobb játékos: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
az NB I felfedezettje: Vajda Botond (Debreceni VSC)
a legjobb edző: Bognár György (Paksi FC)
gólkirály: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC, 20 gól)
a legszebb gól: Jurek Gábor (Diósgyőri VTK, a Paksi FC ellen)
a legjobb játékvezető: Bognár Tamás
a legsportszerűbb csapat: MTK Budapest

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább