Belföld

Varga: Az Ukrajnában élő magyar kisebbség jogai tovább csorbultak

Varga Judit a közösségi oldalára feltöltött posztjában számolt be arról, hogy a Velencei Bizottság napirendjén van az ukrán kisebbségi törvény kérdése.

Ezt írta az igazságügyi miniszter:

Konstruktív, jó hangulatú megbeszélés Marija Pejčinović Burić asszonnyal, az Európa Tanács főtitkárával, akinek beszámoltam a magyar igazságszolgáltatással kapcsolatos vállalások teljesüléséről.

Továbbá megerősítettem, hogy Magyarország szilárdan elkötelezett az Európa Tanács alapelvei mellett és felhívtam Főtitkár Asszony figyelmét arra, hogy szomorú módon az orosz-ukrán háború kitörése óta az Ukrajnában élő magyar kisebbség jogai tovább csorbultak.

Jelenleg az Európa Tanács szervezetén belül a Velencei Bizottság napirendjén van az ukrán kisebbségi törvény kérdése, amelyet folyamatosan követünk. Bízunk benne, hogy a Velencei Bizottság alaposan értékelni fogja a törvényt, ugyanis a nemzetközi normákkal összhangban mindenki köteles biztosítani a nemzeti kisebbségek jogait.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább