Belföld

Váratlan helyről kaptak komoly balegyenest Dobrevék

Nagy Attila Tibor független, objektív (sic!) politikai elemző még pár hónapja látott reményt arra, hogy a végre az őáltala hőn áhított baloldal kerüljön hatalomra. Facebook-oldalán idézte a saját, ATV-ben elhangzott javaslatát, „Itt a lehetőség” címmel:

„Most, hogy hónapok óta csökkennek a reálbérek, itt a lehetőség az ellenzék előtt, hogy a »minél rosszabb, annál jobb« alapon ezt a helyzetet a maga javára használja, mondtam az ATV A nap híre műsorában. Elképesztő, hogy az állam rossz példát mutat, és az általa fenntartott kórházak már tartoznak a beszállítóknak.”

Változnak az idők. Az elemző most már másképp látja a baloldali ellenzék esélyeit:

„Sem a 2022-es országgyűlési választás, sem más felmérések nem igazolták a baloldali-liberális pártok »Éljen, Ukrajna!« hozzáállását és a putyinozást. (…) Jól látható, hogy a szuverenitás-téma mellett a Fidesz választási kampányának az Ukrajnával szembeni kritikus politizálás is része, amely rezonál sok magyar választópolgár véleményére: kutatások mutatták meg, hogy Ukrajna népszerűtlen ország a magyarországi lakosság körében. Az Ukrajna-párti ellenzéki pártok pozíciója egyenesen önsorsrontó és nem találkozik számos választó álláspontjával. Így akarnak kormányt váltani?”

Kemény szavak. Úgy látszik Nagy Attila Tibor megvilágosodott. Egy híres történelmi legendárium jutott eszembe a politikai elemző bejegyzéséről.

„Te is, fiam, Brutus?” („Et tu, mi fili, Brute?”) – kiáltott fel Julius Caesar, amikor az életére törő összeesküvők között felismerte Quintus Caepio Brutust.

Ezután a sistergős balegyenes után Dobrev és a komplett baloldal feltehetné ezt a kérdést Nagy Attila Tibornak.

Van ez így, a történelem ismétli önmagát.

Forrás: Magyar Nemzet,

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább