Sport

Válogatott: Marco Rossi szerződést hosszabbított

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) péntek este bejelentette, hogy meghosszabbították a válogatott szövetségi kapitányának szerződését: Marco Rossi 2025 végéig kötelezte el magát.

Marco Rossi opciós szerződése legkésőbb 2022 végén járt volna le, ám a pénteki egyeztetést követően hosszú távú egyezség született: mindkét fél eltökélt, hogy 2025 végéig folytatódjon a megkezdett munka – írja a nemzetisport.hu

Az mlsz.hu emlékeztet: az olasz szakember, aki korábban magyar bajnoki címet szerzett a Budapest Honvéddal, 2018-ban vette át a válogatott irányítását.

Tavaly a nemzeti együttes Bulgária és Izland legyőzésével kivívta a részvétel jogát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, majd nagy meglepetésre csoportját megnyerve kvalifikálta magát az UEFA Nemzetek Ligája legmagasabb, A-osztályába.

Eközben, eleget téve az elnökségi irányelvnek, Marco Rossi a rutinosabb játékosok mellé folyamatosan építette be a csapatba a fiatal, tehetséges labdarúgókat – említ egy fontos szempontot a szövetség pénteki híradása.

A válogatott legközelebb március 25-én lép pályára: a 2022-es világbajnokság selejtezőjének európai nyitányán Lengyelország lesz az ellenfél a Puskás Arénában. Három nappal később San Marinóban, 31-én Andorrában jön a következő két vb-selejtező. (ns)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább