Belföld Öko

Vadmacskát fotóztak a Mecsekben

A fokozottan védett állatot Zobákpuszta közelében kapták lencsevégre.

A ritka találkozásról a 7300.hu számolt be, mint írták, Wéber Gábor természetjáró vette észre a félénk, óvatos állatot november 26-án, vasárnap a reggeli órákban. A vadmacskát az akkor épp havas Mecsekben, Zobákpuszta környékén kapta lencsevégre, mikor nagy meglepetésére szembe jött vele az erdei úton.

A vadmacska Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 ezer forint. Nem összetévesztendő a házi macskával: az európai vadmacska zömökebb, nagyobb testalkatú, sűrűbb, tömöttebb bundája. Fő ismertetőjegye az elejétől a végéig egyenletesen vastag és a csúcsán mindig tompán lekerekített, bunkós végű farok, amelyen 5-7 fekete gyűrű található.


Ha pedig szemtől szembe (persze videón) is megnéznétek a vadmacskát, ajánljuk a Duna-Ipoly Nemzeti Park nem olyan régen készült aranyos videóját, illetve a Börzsönyi Természetvédők felvételét a nyávogó cicakölykökről.

Forrás: pecsma.hu

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább