Belföld

Vádat emeltek Donáth László ellen szeméremsértésért

Evangelikus mszp-s lelkész…

Vádat emelt ma az ügyészség Donáth Lászlóval szemben, akit 2019-ben gyanúsítottak meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel. A korábbi szocialista országgyűlési képviselő, evangelikus lelkész 2020. december 30-án elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így az iratismertetéssel hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza, írja az mno.hu.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a mai napon vádat emelt egy férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt.

Az ügyészség álláspontja szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a az elkövetett cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésbenszabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben – közölte az mno.hu kérdésére a Fővárosi Főügyészség.

Donáth – aki a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna apja – zaklatási, bántalmazási botránya 2019 augusztusában robbant ki. Akkor a TV2-nek az áldozat férje nyilatkozott, aki szerint felesége véletlenül egy takarítóeszközt hagyott egy szentkép alatt a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban, amelyet Donáth László vezet. A férj elmondása szerint volt MSZP-s képviselő ezt meglátva a falnak szorította a feleségét, és a nyakát szorongatta.

Mint kiderült, a tettlegesség már csak az utolsó csepp volt a pohárban: az evangélikus lelkészként dolgozó Donáth több fiatal nőt is zaklatott. „Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be futottunk be előle, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt?

»Jöjjön a tornaszobába, kedves!«

És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás” – mesélte az egyik áldozat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább