Belföld

Vadai Ágnes fel van háborodva

Vadai Ágnes fel van háborodva

A DK-s politikus szerint „a magyar kormány diplomáciai szívességet tesz az elszabadult fehérorosz diktátornak”.

Közleményt adott ki Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa csütörtökön. Vadai azon lamentál, hogy „Szijjártóék” vajon miért „szövetkeznek az Európa ellen harcot indító Lukasenka-rezsimmel”.

A DK-s politikus szerint a magyar külügyminisztérium Svájc nevében schengeni vízumot adott a fehérorosz elnök egyik bizalmasának, akit néhány hete Csehországban vettek őrizetbe. Vladimir Bazanovot több európai országból is kitiltották.

Vadai azt írja:

a Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a magyar kormány diplomáciai szívességet tesz az elszabadult fehérorosz diktátornak,

aki nyílt háborút hirdetett Európa ellen”. A Gyurcsány-párti politikus nem érti, miért kellett segíteni Bazanovon, és azt is szeretné tudni, hogy a Lukasenka-bizalmas járt-e hazánkban.

Szijjártó Péterék azonnali magyarázattal tartoznak, miért térítik le véglegesen Magyarországot az európai demokrácia útjáról és miért sodorják véreskezű, keleti diktátorok közelébe hazánkat” – összegez a DK frakcióvezető-helyettese.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább