Belföld

V. Naszályi veheti át Szabó Tímea helyét a Párbeszédben

V. Naszályi Márta is indulhat a Párbeszéd társelnöki posztjáért.

A mikropárt politikusa nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt. Csak annyit közölt, kellő időben fogja tájékoztatni a közvéleményt döntéséről.

„Amennyiben V. Naszályi Mártát valóban társelnöknek választják, az azt is jelentené, hogy bekerülne Gyurcsány Ferenc „Elnökök” Signal-csoportjába, rendszeresen részt vehetne a baloldali pártok vezetőinek egyeztetésein, ami komoly előnyökkel járna számára.Például abban az esetben, ha lesz helyi szinten is előválasztás az önkormányzati választások előtt, V. Naszályi könnyebben kialkudhatná ellenfelei visszaléptetését, hogy újra ő indulhasson a budavári polgármesteri székért” – vélekedett Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

Mint ismert, a választási kampány alatt a baloldali pártok elnökei egy, a Signal alkalmazásban létrehozott csoportbeszélgetésben rendszeresen egyeztettek. Ebből tette ki Gyurcsány Ferenc Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet a választási kudarcuk másnapján.

Kiszelly Zoltán megjegyezte: az egy férfi-egy nő társelnöki rendszer Magyarországon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

V. Naszályi indulása azért sem lenne meglepő, mert lapértesülések szerint az eddigi női társelnök, Szabó Tímea nem akar újra a párt vezetője lenni. Ezt egy zárt párbeszédes Facebook-csoportban jelentette be még tavasszal, döntését a választási kudarccal indokolta. Karácsony Gergely már ezt megelőzően nyilvánosan egyértelművé tette, hogy a tisztújításon nem célozza meg újra a társelnöki posztot, maga helyett pedig Tordai Bencét ajánlotta a pozícióra.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább