Külföld

Valaki csaknem egymilliárd forintnyi összeget fizetett egy üveg italért

Csaknem egymilliárd forintért kelt el egy 1926-os Macallan whisky a londoni Sotheby’s aukcióján.

2 187 600 fontért, azaz csaknem egymilliárd forintért kelt el egy 1926-os Macallan whisky a londoni Sotheby’s aukcióján, írja a Guardian. Borért sem adtak még sohasem ennyit, úgyhogy ezzel az összeggel ez az üveg whisky lett a világon legdrágábban eladott alkoholos ital.

Eredetileg úgy tippelték, hogy olyan 1,2 millió fontért talál gazdára a palack – az eddigi rekordár 2019-ben 1,5 millió font volt szintén ugyanebben az évben készült Macallanért –, de végül bőven túlment a licit.

A Macallanből az 1926-os a létező legdrágább évjárat: az árát az veri fel elképesztően, hogy az ital hatvan évet töltött tölgyfahordóban, 1986-ban palackozták, és sohasem került kereskedelmi forgalomba, valamint az is, hogy ez a palack egyike annak annak a 12 üvegnek, melyre Valerio Adami olasz festő által tervezett címke került.

A Sotheby’s szakértője, Johnny Fowle kóstolt egy cseppet az italból az árverés előtt, szerinte egy nagyon gazdag, fűszeres és fás ital lapul az üvegben, sok aszalt gyümölcsös jeggyel.

(Forbes)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább