Külföld

USA: Transzlány erőszakolt meg egy lányt az iskolai lány öltözőben

olvasási idő:2 perc, 6 másodperc

Majd a fiút áthelyezték egy másik iskolába, ahol szintén erőszakolt…

Annak ellenére szavazta meg egy amerikai tankerület vezetősége, hogy a transznemű lányok (akik fiúnak születtek, de magukat lánynak tartják) használhatják a lányöltözőt, hogy nem sokkal korábban egy szoknyába öltözött kamasz fiú (transzlány) megerőszakolt egy lányt a lányok öltözőjében. A tankerület ráadásul – törvényes kötelességét megszegve – évekig nem jelentette a feltételezett szexuális molesztálásokat a hatóságoknak. Ennek ellenére épp a molesztált lány apját tartóztatta le a rendőrség.
Lemondott annak a virginiai iskola szuperintendense, Scott Ziegler, aki minden jel szerint éveken át törvénysértő módon vezette az intézmény felügyelőbizottságát – derül ki az amerikai híradásokból. Ziegler azután mondott le, hogy hatvan szülő követelte távozását felháborodottan. Az ügyet a Daily Wire robbantotta ki október 14-én.

Az ügy azzal kezdődött, hogy még júniusban az iskolakerület vezetése (Loudon County School Board) be akarta vezetni azt a rendelkezést, ami szerint a magukat lánynak képzelő fiúk, illetve a magukat fiúnak képzelő lányok, egyszóval a transznemű diákok nemi identitásuknak megfelelő öltözőt és mosdót használhatnak.

A baloldali többségű testület javaslata ellen tiltakozott annak egyik tagja, Scott Smith, aki azt állította, hogy korábban, május 28-án épp az ő lányát molesztálta a Loudon megyei tankerülethez tartozó Stone Bridge High School egyik, 15 éves fiúdiákja, aki szoknyában ment be a lányöltözőbe, és „genderfluid”-ként határozza meg magát. Az érintett állítólag elkövető ellen nem ez volt az első panasz, összesen négy rendbeli szexuális molesztálással gyanúsítják.

Június 22-én Scott Ziegler, az érintett intézmény szuperintendens a nyáron még azt nyilatkozta, hogy ő nem tud semmiféle molesztálásról, erőszakról és az iskola 2018-2020 közti jelentéseiben sem szerepelnek esetek.

A testület augusztusban megszavazta a transzneműek öltözőhasználatóról szóló javaslatot. Scottot pedig letartóztatta a ráhívott rendőrség. Ő egyébként levélben tiltakozott az ellen, hogy Joe Biden amerikai elnök a belföldi terrorizmusra vonatkozó törvényeket akarja bevetni a balos iskolai indoktrináció ellen tiltakozó szülőkkel szemben.

Az ügyben nyomozás indult, és kiderült, hogy a tankerületi vezetőség évekig nem tett eleget törvényes kötelességének. Virginiában ugyanis minden iskolakerület köteles évenként jelenteni, hogy hány feltételezett szexuális bántalmazás történt a falai között, mindezt pedig gyűjti a tagállami oktatási minisztérium (Safe Schools Information Resource).

Az is kiderült, hogy október 6-án is történt hasonló erőszak,  mint májusban de ez már a Broad Run High School -ban. Az elkövető ugyanaz a diák volt, aki a Stone Bridge iskolában. Az áthelyezés során az iskolaszék vezetői nem informálták a másik iskolát, hogy egy eljárás alá vont személy érkezik hozzájuk.

A molesztálási ügyben nyomozás indult, Scott Smithék pedig beperlik a tankerületet, amiért az ráhívta a rendőrséget a molesztált lány apjára. (mandiner nyomán)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább