Külföld

USA Today: A pedofília valószínűleg az anyaméhben alakul ki

„A pedofília valószínűleg az anyaméhben alakul ki” – írta Twitter-bejegyzésében az USA Today Life.

A bejegyzést azóta törölte az USA Today.

A szexuális rendellenességekkel foglalkozó kutatók szerint a pedofília nem egyenlő a nemi erőszakkal és nem szabadna stigmatizálni a pedofilokat, de a közvélemény nem így látja.

Az Egyesült Államok és a világ egyik legnagyobb példányszámú napilapjához tartozó, életmóddal foglalkozó rovata azóta eltávolította a posztot, hiszen sok felhasználó többek között Donald Trump korábbi amerikai elnök egyik fia a pedofilokat mentegető írásnak minősítette azt.

Az USA Today Life így érvelt: „Korábbi bejegyzésünk nem tartalmazott minden információt a témában, ezért annak törlése mellett döntöttünk.” A napilap ugyanakkor arra bátorítja követőit, hogy olvassák az ezzel a kérdéssel foglalkozó A pedofília mögötti komplikált kutatás című írásukat.

A több kutatás eredményét is összefoglaló cikk arra mutat rá, hogy a szexuális rendellenességeket kutató tudósok a pedofíliát a leginkább stigmatizált és leginkább félreértett szexuális rendellenességnek tekintik.

A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a pedofília a vonzalmat és nem az elkövetést jelenti, mégis sokan a nemi erőszak szinonimájaként használják.

Az Amerikai Pszichiátriai Társaság Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve ennél valamivel kritikusabban fogalmaz: eszerint a pedofília egy „visszatérő, intenzív szexuális izgalmat okozó fantázia és szexuális késztetés vagy viselkedés, amely szexuális tevékenységgel jár együtt serdülőkor előtti gyermekekkel”.

„Vannak gyermekeket molesztálók, és vannak pedofilok a kettő nem mindig esik egybe” – mondta Anna Salter pszichológus.

Hozzátette:

Vannak, akik saját dühük miatt molesztálnak gyerekeket, vagy mert félnek a felnőtt nőktől. A gyerekek molesztálása az esetükben bosszú, és irreleváns a kor – folytatta. Salter szerint a legtöbb embernek vannak „nem helyénvaló szexuális gondolatai”, de ez nem jelenti azt, hogy át is lépnek egy határt. – A pedofiloknak minden bizonnyal nincsen kontrolljuk afelett, hogy gyerekekhez vonzódnak, de afelett igen, hogy átlépik-e a vörös vonalat vagy sem.

A pedofíliát relativizáló kutatások mellett az Egyesült Államok néhány egyetemén az elmúlt években megjelent a minor-attracted person kifejezés, amellyel például az Old Dominion Egyetemen, Allyn Walker szociológus professzor védte meg a pedofilokat.

Walker ellen a hallgatók 15 ezer aláírást gyűjtöttek össze, így fel kellett mondania 2021 novemberében.

Forrás: Breitbart, Magyar Nemzet

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább