Külföld

USA: Kirúgták a tanárt, mert LMBTQ témákról beszélt a diákoknak

Casey Scott – a floridai Cape Coralban található Trafalgar középiskola elsőéves művésztanárát az iskola tisztviselői kirúgták, mert LMBTQ-témákról és pánszexuális identitásáról beszélt a diákokkal. (USA-ban a középiskola 11-12 éves kortól kezdődik.)

A kirúgásra április 18-án került sor, közvetlenül az állam “Ne mondd, hogy meleg” törvényének hatályba lépése előtt. LMBTQ jogvédők szerint a kirúgása figyelmeztetés a többi tanár számára, hogy senki se merjen LMBTQ-kérdésekről beszélni az osztálytermekben.

Scott a News-Pressnek elmondta, hogy a saját családja előtt történt coming outja után egy nappal az osztályában lévő diákokkal zászlókat rajzoltatott. Néhány diákja, akik nem bináris, biszexuális vagy melegként azonosítják magukat, különböző Pride zászlókat rajzoltak, amelyek az identitásukat ábrázolják. Ezeket a zászlókat kifüggesztette az osztályterem ajtajára.

Amikor a diákok a saját szexuális identitásáról kérdezték, elmondta, hogy pánszexuálisnak vallja magát és van férje és barátnője is. Azt is elmondta a diákoknak, hogy aki szeretne, az beszélhet vele  a saját identitásáról.

Nem sokkal később az iskola adminisztrátorai felszólították, hogy távolítsa el a diákok Pride zászlóit a terem ajtajáról. A diákok szeme láttára semmisítette meg és dobta ki a zászlókat.

Az iskola vezetői azt mondták Scottnak, hogy menjen haza, majd másnap elbocsátották, mert nem követte az államilag előírt tantervet.

Scott azt mondta, hogy a tanári képzése nem terjedt ki arra, hogy mit mondhat és mit nem a diákoknak a nemi vagy szexuális kérdésekkel kapcsolatban. Azt is elmondta feletteseinek, hogy soha nem beszélne a magánéletéről, és kerülné a hasonló művészeti projekteket, ha visszahelyeznék tanárnak. Nem helyezték vissza.

Míg néhány diák a közösségi médiában tiltakozott az elbocsátása ellen, más diákok és szülők panaszt tettek a tankerületnél, mondván, hogy kényelmetlenül érezték magukat amikor a tanárnő a szexualitásáról beszélt.

Az állam “Ne mondd, hogy meleg” törvényét, amely megtiltja az LMBTQ-témák megvitatását az iskolákban,  március 28-án írták alá, de maga a törvény csak május 1-jén lépett életbe.

A tanárnő:

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább