Külföld

Ursula von der Leyen: Ukrajna kemény munkával bizonyítja, hogy mennyire fontosak számára az unió értékei

Vlagyimir Putyin orosz elnök kudarca nem jelenti automatikusan Ukrajna győzelmét, és ahogy a háború elhúzódik, az Európai Uniónak addig kell támogatnia Ukrajnát, amíg csak szükséges – jelentette ki Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban.

Ursula szerint: „Ukrajna nemcsak a megszálló ellen, hanem Európáért harcol, és az európai családhoz való csatlakozás Ukrajna végső győzelmét jelenti majd”. 

Kifejtette, úgy látja, Ukrajna nagy lépéseket tett a csatlakozáshoz vezető reformok elfogadása érdekében.

„A kijevi parlament most hagyott jóvá két korrupcióellenes törvényt a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal személyzetéről és a vagyonnyilatkozatról, valamint elfogadta a nemzeti kisebbségekről szóló módosított törvényt is, amely a Velencei Bizottság fennmaradó ajánlását tartalmazza. Ez a törvény lehetővé teszi a kisebbségi nyelvek nagyobb mértékű használatát az iskolákban, a könyvkiadásban és a nyilvános rendezvényeken. A nemzeti kisebbségi csoportok máris pozitívan reagáltak erre a törvényre, és a mi első értékelésünk is pozitív” – taglalta az ukránbarát Von der Leyen.

A bizottság elnöke szerint ha ezeket az intézkedéseket hatékonyan végrehajtja az ukrán rezsim, akkor már a legtöbbet teljesítették a csatlakozáshoz szükséges reformfeltételekből.

„Ukrajna kemény munkával bizonyítja, hogy mennyire fontosak számára az unió értékei, így nekünk is hasonlóan kell cselekednünk” – jelentette ki Európa tönkretevője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább