Külföld

Ukránok: Európában senki nem fogja engedni, hogy Magyarország lassítsa az uniós szankciós politikát

Az ukránok nem értik meg, hogy Magyarországnak a saját érdekei az elsők.

„Európában senki nem fogja engedni, hogy Magyarország lassítsa az uniós szankciós politikát” – jelentette ki Olekszij Kuscs közgazdász és pénzügyi elemző, akit a 11. szankciós csomag lehetséges blokkolásáról kérdeztek.

Magyarország vagy Görögország számára a szankciók elsősorban lehetőséget jelentenek arra, hogy az EU-tól bizonyos gazdasági kedvezményeket kapjanak, vélekedett a szakértő.

Az elemző szerint több olyan ország is van, amely segít Oroszországnak kijátszani a szankciókat. Név szerint Kínát, Törökországot, Örményországot és Izraelt említette, utóbbi szerinte csak bizonyos mértékig tesz Moszkva kedvére – írja az egyik ukrán portálra hivatkozva az index.

„Aztán vannak olyan európai országok, amelyek »szankciós licitálással« próbálnak némi kedvezményt kicsikarni az Európai Uniótól. Magyarország elsősorban ebben bűnös. Most Görögország is csatlakozott ehhez a politikához. Magyarország több milliárd eurót nyert energiahatékonysági programokra, amikor aláírta és csatlakozott az orosz olaj- és energiahordozókkal összefüggő szankciós csomaghoz. Most ugyanez a játék megy a színfalak mögött. Úgy gondolom, hogy megpróbálnak majd további támogatásokat kicsikarni az EU-tól. Szerintem gyorsan találnak majd megoldást” – zárta gondolatmenetét a közgazdász.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább