Külföld

Ukrán miniszterelnök-helyettes: Kijev elutasította a tárgyalások folytatását

Olga Sztefanisina szerint az oroszok tárgyalni akartak, de ők ezt megtagadták.
Az Index arról tudósít, hogy a harkivi régióban történt kudarc után a Kreml a tárgyalások folytatását kérte, Kijev azonban ezt megtagadta. Ezt Olga Sztefanisina miniszterelnök-helyettes közölte a France 24-el. Ennek köszönhetően a Kreml azt tervezi, hogy megállítja az ukrán csapatok előrenyomulását a fronton – hangsúlyozta a hölgy.

„Mivel Ukrajnának most nagyobb a befolyása, ezért a tárgyalások csak akkor indulnak újra, ha az ország katonai céljai már megvalósultak” – tette hozzá.

A miniszterelnök-helyettes bízik abban, írják, hogy Ukrajna hamarosan visszaszerzi a Donbászt és a Krímet, valamint felszólította az európai vezetőket arra, hogy erősítsék meg az Oroszország elleni szankciókat – írja az Obozrevatel.

Kiemelte, hogy az invázió kezdetén Ukrajna a legrosszabb forgatókönyvre készült. „Hazánk azonban kitartott, bizonyítva, hogy érdemesek vagyunk az EU-tagságra”– tette hozzá.

Az Index hangsúlyozta: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyelőre nem tervez tárgyalásokat kezdeni az orosz elnökkel. A párbeszéd csak akkor kezdődhet meg, ha az orosz erők elhagyják Ukrajna területét, írják.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább