Külföld

Ukrán jelöltet indít az EP-választáson egy lett liberális párt

Szerintük „elérkezett az ideje, hogy igazi ukrán hang szólaljon fel az Európai Parlamentben”.

A Lettország fejlődéséért (Latvijas attistibai, LA) nevű lett liberális párt ukrán jelöltet indít a júniusi európai parlamenti (EP) választásokon.

Ezt maga a listavezető Ivanna Volocsij jelentette be hétfőn Rigában.

Elérkezett az ideje, hogy igazi ukrán hang szólaljon fel az Európai Parlamentben”

– hangoztatta. Az LA volt kormánypárt ugyanakkor jelenleg sem az EP-ben, sem a lett parlamentben nem rendelkezik képviselettel.

Volocsij saját közlése szerint a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkből származik, és az utóbbi 15 évben Brüsszelben dolgozott különböző uniós intézményeknél.

„Együtt tudunk dolgozni, hogy gyermekeinknek békés és sikeres jövőt biztosíthassunk” – jelentette ki Volocsij, akinek pártja „Biztonságos Lettország. Szabad Ukrajna. Egységes Európa” szlogennel kampányol.

Itt az ideje, hogy Ukrajna az európai család része legyen, amelyhez mindig is hozzátartozott spirituális és történelmi értelemben is”

– tette hozzá. Tavaly decemberben az EU Ukrajna hivatalos csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről döntött. Lettország a kijevi vezetés eltökélt támogatói közé tartozik.

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább