Külföld

Ukrajna már F-16-os, F-35-ös, Eurofighter, Tornado, Rafale és Gripen vadászgépeket követel

Andrij Melnyik ukrán külügyminiszter-helyettes és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter együtt követelőzik.

A tankokat megkapják, most mást követelnek és ez így fog menni tovább…

Andrij Melnyik ukrán külügyminiszter-helyettes, korábbi berlini nagykövet az NTV német hírtelevíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a védekezés támogatása modern nyugati harckocsikkal csak a számos szükséges lépés egyike, és következő lépésként az ukrán haditengerészetet is meg kell erősíteni.

Twitter bejegyzésében ezt írta:

“Halleluja! Jézus Krisztus! És most, kedves szövetségesek, hozzunk létre egy erőteljes harcirepülőgép koalíciót Ukrajnáért F-16 és F-35, Eurofighter és Tornado, Rafale és Gripen repülőgépekkel és mindennel, amit csak szállítani tudtok, hogy megmentsük Ukrajnát!”

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azt mondta, hogy meg nem nevezett “európai kollégák” dolgoznak azon, hogy amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépeket szállítsanak Ukrajnának.

Az ukrán diplomata a Facebook oldalán osztotta meg a részleteket arról, amit állítása szerint egy meg nem nevezett “európai kollégával” folytatott beszélgetésről közölt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki videokapcsolaton keresztül szólalt fel a Ramstein légibázison, arra kérte a nyugati katonai vezetőket, hogy gyorsítsák fel a tankok, tüzérségi és légvédelmi rendszerek Kijevbe történő szállítását. Emellett reméli, hogy a jövőbeni találkozókon F-16-os vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétákat kapnak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább