Külföld

Ukrajna ismét fenyegetőzik

Ismét fenyegetőzik az ukrán rezsim.

„Nem valószínű, hogy Kijev újabb gáztranzitról szóló megállapodást kötne, amely az orosz Gazpromnak engedné, hogy gázt szállítson az Európai Unióba” – fogalmazott German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter a Politiconak.

A jelenlegi, 2019-es megállapodás 2024-ig szól, amelynek értelmében a Gazprom 40 milliárd köbméter gázt szállít a kontinensre Ukrajnán keresztül.

„Az orosz gáz profitja most Oroszország Ukrajna elleni háborúját és a Gazprom magánhadseregét pénzeli, de a jövőben az egyetlen dolog, amire fordítani szabadna, az a jóvátétel lenne” – fogalmazott a fenyegetőző ukrán.

Az ukrán miniszter szerint 2024-re Európának „már egyáltalán nem lesz szüksége orosz gázra”, a háború amúgy is ellehetetleníti a kétoldalú tárgyalásokat.

Egy ilyen döntés Magyarországon kívül Olaszországot, Szlovákiát, és Ausztriát is érintené, utóbbinál az orosz gáz felhasználása a háború előtti idők arányára emelkedett vissza.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább