Külföld

Ukrajna evakuálásba kezdett a harkovi területen az orosz hadsereg előrenyomulása miatt

„Az orosz csapatok aktívan nyomulnak előre Kupjanszk irányába, az ukrán fegyveres erők számára nehéz a helyzet” – közölte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes.

“Az ellenség a múlt hét vége óta aktívan nyomul előre a Harkovi területen lévő Kupjanszk közelében. Most az ellenség a védelmünk gyenge pontjait keresi, aktívan hajt végre támadási akciókat. A helyzet nehéz. Most folytatódnak a heves harcok” – áll a közleményben.

Az ukrán ellentámadás Juzsno-Donyeck, Artyomovszk és Zaporizzsja irányában június 4-én kezdődött. Kijev nyugati felszereléssel, köztük Leopard harckocsikkal felfegyverzett, NATO-kiképzett dandárokat vetett be a harcokba.

„Az ukrajnai Harkov terület védelmi tanácsa a Csuhuiv járás kilenc településéről a gyermekek és szüleik kötelező evakuálásáról döntött” – közölte Telegram-csatornáján Oleh Szinegubov, a területi katonai közigazgatás vezetője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább