Külföld

Újra kísért a kommunizmus szelleme

Egy Sztálint védelmező plakát jelent meg Spanyolországban, a valenciai városháza erkélyén.

Németország után Spanyolországban is újra megjelentek a kommunizmus eszméi. A baloldali aktivisták egy városháza erkélyéről lógattak le egy plakátot, amelyen a tömeggyilkos Sztálint vették védelmükbe. A kommunista szimpatizánsok szerint

“a fasizmus és a kommunizmus közötti egyenlőségjel a totalitarizmus eszméje szerint hamis, mert a kommunisták voltak azok, akik valóban legyőzték azt a nácizmust, amelyet a kapitalisták finanszíroztak, és megpróbálják elterelni a figyelmet a munkásmozgalom által elért sikerekről” – írja a Mandiner.

Természetesen a több ezer ártatlan áldozatról és a Szibériába deportált tömegekről a spanyol marxisták elfeledkeztek, amint arról is, hogy Sztálin a sajátjait is megölte, ha reggel rossz hangulatban ébredt.

A spanyol város jobboldali ellenzéke szerint a tömeggyilkost éltető plakát kihelyezését a városvezetés jóváhagyta, míg a baloldali polgármester ezt cáfolta.

Az ügy pikantériája az, hogy a transzparens kifüggesztése augusztus 23-án történt, ami a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja, azaz a marxisták a mai napig nincsenek tekintettel az áldozatokra, és csak hergelésre használják az emléknapokat, hogy saját hamis elképzeléseiket hirdessék.

Forrás: 888.hu

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább