Belföld

Újra bíróság elé áll a szexuális zaklatással vádolt Donáth László

Január közepén kezdődik a folytatólagosan elkövetett szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel vádolt MSZP-s politikus, Donáth László megismételt elsőfokú büntetőpere – tudta meg a Magyar Nemzet.

A volt MSZP-s képviselőt, evangélikus lelkészt folytatólagosan elkövetett szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel vádolják.

Az ügyészség szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket.

A momentumos Donáth Anna édesapjának botránya 2019 augusztusában robbant ki, amikor nyilvánosságra került, hogy egy szeretetotthonban az ott evangélikus lelkészként – vezető pozícióban – dolgozó egykori honatya több nőt is zaklathatott.

Volt, aki feljelentést is tett, miután – a nő állítása szerint – Donáth több esetben is szexuálisan közeledett felé, fogdosta, egy alkalommal pedig fojtogatta is.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább