Belföld

Ujhelyi: Én bizakodva várom a tavaszt és a közös munkát Péter vagy Klára vezetésével

Így döntöttem.

„Nem volt szinte olyan óra az elmúlt napokban, hogy ne kérdezze meg valaki: Te hogyan fogsz dönteni? »Klára vagy MZP?« Sokat gondolkodtam, minden lehetséges érvet figyelembe vettem a második fordulóban leadott voksom előtt.

Klárát nagyon tiszteletem, harcostársamnak és barátomnak tartom, akivel eddig és ezután is együtt fogok dolgozni a magyar emberek érdekeinek európai képviseletében. Az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogattam, hiszen gyermekkori jóbarátom és a szűkebben vett politikai közösségem egyik vezetője, miniszterelnök-jelöltje volt. Mostani döntésemben nem hagyhattam figyelmen kívül, hogy Gergő – és például Botka László – kit ajánlott az ellenzék közös kormányfő-jelöltjének, ahogyan azt sem: az MSZP elnöksége hivatalosan is beállt Márki-Zay Péter mögé. Második voksomat tehát rá adom. Látva, hogy mennyi új ember mozdult meg azért, hogy szavazzon az előválasztáson Péterre, igazolva látom azt a vélekedést, hogy vele sikerülhet leginkább a társadalmi többséget megszerezni. Mert most nem a baloldalnak keresünk vezetőt, hanem a sokszínű, a NER-t leváltani akaró, korszakváltó tömegnek.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább