Belföld

Ujhelyi bejelentette: befejezi európai parlamenti munkáját

Ujhelyi István közleményben tudatta, hogy nem indul újra 2024-ben az EP-mandátumért. Mint fogalmazott: hosszas mérlegelés és egyeztetés után azt a döntést hozta, hogy tíz év európai parlamenti szolgálat után jövőre befejezi brüsszeli pályafutásának ezen szakaszát.

A hazaáruló politikus 10 év után befejezi a Magyarország elleni képviselői munkát Brüsszelben.

„Nemrég életem egyik legnehezebb és legfájdalmasabb döntését kellett meghoznom, amikor hosszú belső harcok és az MSZP befolyásos emberei által elfojtott reformtervek után kénytelen voltam kilépni az addig második családomat jelentő szocialista pártból. Most is nehéz döntést kellett meghoznom az egyszerre feszítő politikai tettvágy és a velem szemben megfogalmazott választói várakozás, valamint a feszülő politikai környezet egymásra ható keretei között” – írta a képviselő.

Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban többen is megkeresték, hogy ismertségével és politikai aktivitásával erősítse egy adott közéleti csoport vagy párt munkáját, de mint írta, volt, akikkel „megugorhatatlan értékrendbeli és politikai távolság” nehezítette a lehetséges együttműködést, de voltak olyan beszélgetőpartnerek is, akikkel több volt a közös nevező, mint a véleménykülönbség, végül mégsem tudtak megállapodni.

„Számomra nem kérdés, hogy aktív részese akarok és fogok is maradni a magyar közéletnek, továbbra is minden erőmmel és tehetségemmel támogatni fogom a demokratikus ellenzék erőit a mielőbbi rendszerváltás érdekében. Ha erre az Európai Parlamentben szándékom és vállalásaim ellenére már nem lesz lehetőségem, akkor más pályán” – közölte.

Ujhelyi István azt írta, most már arra is koncentrál, hogy milyen civil munkát vállal a jövőben.

Hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés volt számára az Európai Parlament megválasztott képviselőjeként „szolgálni a magyar embereket, védeni a magyar érdekeket Brüsszelben és óvni az európai értékeket Magyarországon”.

„Számomra nemcsak az EP-képviselői munkám során elnyert díjak, egyéb elismerések vagy épp a NER folyamatos és durva támadásai jelentik annak visszaigazolását, hogy az ellenzéki oldal egyik eredményes harcosa vagyok, hanem annak az immár több mint húszezer embernek a feliratkozása, akik az általam alig néhány hónapja életre hívott Esély Közösség szimpatizánsainak, támogatóinak, vagy épp aktivistáinak jelentkeztek. Itt vagyok és maradok. Erre nemcsak a narancs-rezsim urai, de a demokratikus oldal tenni akaró szereplői is biztosan számíthatnak” – zárta közleményét a hazaáruló.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább