Gazdaság

Újabb távközlési cég emel árat, idén a Vodafone emelt a legkevesebbet

Május elsejétől a nagy hazai távközlési szolgáltatók közül utolsóként a DIGI Távközlési Kft. is megemeli tarifáinak havi díját – derült ki a Digi szerződési feltételek változásról szóló dokumentumából.

Idén először a Vodafone Magyarország vezetett be inflációkövető díjkorrekciót, így január 1-vel 9%-kal növelte tarifacsomagjai díját. A hazai tulajdonba került vállalatot a Magyar Telekom követte március 1-jén, de ők már 14,5%-kal emelték áraikat, majd március 14-én, szintén 14,5%-kal a Yettel Magyarország emelte díjait.

A DIGI, A TELEKOMMAL ÉS YETTEL MEGEGYEZŐEN SZINTÉN 14,5%-OS EMELÉST JELENTETT BE.

A díjemelés a forgalmi díjakat nem érinti. Az inflációkövető díjkorrekció azonban nem csak az igénybevételi díjakat növelik, hanem a felhasználható kedvezmények (hűségkedvezmény, e-Pack-kedvezmény) értéke is nő az inflációnak megfelelően.

Tavaly év végén került be egy módosítás az általános szerződési feltételekbe, amely jogalapot ad az inflációkövető díjkorrekcióra, amely a többi piaci szereplőnél alkalmazott gyakorlattal megegyezően nem keletkeztet felmondási alapot az ügyfeleknél a hűségidő alatt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább