Külföld

Újabb jó hír: egy másik topegyetemre is bejutott magyar diák

Újabb jó hír: egy másik topegyetemre is bejutott magyar diák

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója, Saracco Lucio már az előválogatáson bejutott az egyetem 2022-ben induló évfolyamára.

QS World University Ranking által a világ legjobb egyetemének tartott MIT (Massachusetts Institute of Technology) szombat este tette közzé a felvettek listáját, amin szerepelt Saracco Lucio neve is.

„Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy az MIT diákja lehetek. A siker mögött nagyon sok munka van, ezúton is köszönöm minden tanáromnak, aki segített eljutni idáig” – mondta a diák.

A most 12. évfolyamos Lucio sikere nem minden előzmény nélküli, hisz olyan nemzetközi eredményeket tudhat maga mögött, mint a Nemzetközi Kémia Diákolimpián szerzett ezüstérem, vagy a Mengyelejev Kémia Olimpia bronzérme.

A minap írtuk meg, hogy Dörnyei Bendegúznak, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tavaly végzett diákjának sikerült az, ami csak nagyon kevés kiváltságosnak: bejutott az amerikai Yale Egyetemre. Ő 2017 óta a második magyar, akit felvettek.

Forrás: HVG,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább