Sport

Újabb 440 millió a felcsúti fociakadémiának

Eddig 35 milliárdnál tartunk…

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-programjának második részét is jóváhagyta a labdarúgó-szövetség (MLSZ), illetve minden bizonnyal az illetékes minisztérium is – szúrta ki a G7 gazdasági portál az MLSZ adatbázisában.

Az MLSZ adatbázisából nem derül ki, hogy a felcsúti futballakadémia pontosan mire költené a most megítélt nagyjából 440 millió forint közpénzt, de a korábbi évek tapasztalatai és a bevett gyakorlat szerint vélhetően fizetésekre és magára az utánpótlás-nevelés finanszírozására.

Az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt akadémiának a tao-rendszer bevezetése óta   35 milliárd forint támogatást ítéltek meg.  (A tao lényege, hogy a szakszövetség, minisztérium által jóváhagyott támogatáshoz az egyesületek, akadémiák támogató cégeket keresnek, akik a profitjuk utáni adót nem az államnak fizetik be, hanem a kiválasztott sportszervezetnek.)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább