Belföld

Új nevet kap a mérhetetlen Párbeszéd

Nagyrendezvényt hirdetett vasárnap délelőttre a Párbeszéd, s a nagy bejelentések sem maradtak el. Sejthető volt, hogy téma lesz az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választás, arra viszont kevesen számítottak, hogy új névről és vele együtt új logóról is hírt ad a szervezet. A zöldpolitikát immár megjelenítik a nevükben is: Párbeszéd – A Zöldek Pártja, röviden Párbeszéd – Zöldek néven folytatják a politizálást. Az is eldőlt, hogy a formáció EP-listavezetője Jávor Benedek lesz – írja az Index.

Irány: 2024! – Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! címen szervezett nagyrendezvényt a Párbeszéd, s az már a meghívóból kiderült, hogy a XIII. kerületi eseményen Szabó Rebeka és Tordai Bence társelnökök mellett felszólal Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Jávor Benedek, a párt uniós tanácsadója, egyben a brüsszeli iroda vezetője, továbbá Szabó Tímea frakcióvezető és V. Naszály Márta I. kerületi (budavári) polgármester.

Ahogyan az várható volt, a jövő évi események, így az európai parlamenti és az önkormányzati választások álltak a rendezvény fókuszában, az azonban sokakat meglepett, hogy Szabó és Tordai a politikai közösség életében új fejezet is nyit azzal, hogy új nevet és új logót jelent be.

Szabó Rebeka és Tordai Bence kiemelte: zöld Európát, és benne zöld Magyarországot kívánnak építeni.

A társelnökök hangsúlyozták: a jövő csak zöld lehet, narancssárga, kék, lila vagy barna semmiképp.

Előretekintve 2024-re, motorjai kívánnak lenni az önkormányzati együttműködéseknek – mondjuk támogatottság nélkül más lehetőségük nincs is.

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább