Kiemelt Külföld

Új argentin törvény: transz-kvóta a közszférában, transz-előny a közbeszerzésben

olvasási idő:2 perc, 9 másodperc

A transznemű embereket foglalkoztató magáncégeket előnyben kell részesíteni a közbeszerzési szerződések odaítélésekor.

Az argentin képviselőház pénteken elsöprő többséggel elfogadott egy törvényt, amely kötelező transz-kvótát ír elő a közszférában.

Az argentin képviselőház elsöprő többséggel, 207 igen és tizenegy nem szavazattal pénteken elfogadta a törvényt, amely transz kvótát ír elő a közszolgálatban.

A törvény alapja az Alberto Fernández argentin elnök által 2020 szeptemberében aláírt rendelet, annak bővített változata.

A törvény tovább megy, mint a rendelet. Mind a 23 tartomány számára kötelező, és a magánvállalkozások számára is előír intézkedéseket, mely arról szól, hogy ösztönzik a szereplőket a transzneműek foglalkoztatására. Eszerint a transznemű embereket foglalkoztató magáncégeket előnyben kell részesíteni a közbeszerzési szerződések odaítélésekor.

Mónica Macha, a törvény egyik kezdeményezője “forradalmi lépésről” beszélt a sikeres szavazás után. “Ez egy jel a transz közösség megerősítésére.”

A képviselő hangsúlyozta, hogy különösen a transznemű nők szenvednek óriási mértékben a macsó társadalomban. Az argentin transzneműek 95 százalékának nincs hivatalos munkahelye, 80 százalékuk pedig szexmunkásként dolgozik. A törvény tehát több mint szükséges.

A törvény konkrétan a következőket írja elő:

– “Nemzeti szintű befogadás”: a hatóságok biztosítják, hogy a közszolgálati állások egy százalékát transzneműek számára tartsák fenn.

– A rendelkezések minden transznemű személyre vonatkoznak, függetlenül attól, hogy megváltoztatták-e nemük bejegyzését vagy nevüket az anyakönyvi nyilvántartásban.

– Nemzeti nyilvántartás: a transzneműek önkéntesen csatlakozhatnak egy nemzeti nyilvántartáshoz azon keresztül pedig a közszféra munkahelyeihez.

– Védelem a megkülönböztetéssel szemben: a transzneműek védelmet élveznek a megkülönböztetéssel szemben, és joguk van ahhoz, hogy méltósággal dolgozzanak, hogy eltartsák magukat. Ha nem végezték el a tankötelezettséget, akkor ezt a munkaviszonyuk alatt is elvégezhetik. Az iskolai tanulmányok befejezésének elmulasztása nem lehet kizáró ok. Az állam köteles biztosítani, hogy az iskolai tanulmányokat a munkaviszony mellett is be lehessen fejezni.

– Tudatosságnövelés: A tartományok és az illetékes hatóságok kötelesek intézkedéseket hozni a munkahelyi nemi és szexuális sokszínűséggel kapcsolatos tudatosság növelésére.

– Elsőbbség a kormányzati beszerzésekben: a transzneműeket foglalkoztató magáncégek elsőbbséget élveznek a közbeszerzési szerződések odaítélésekor.

– Egyszerűsített hitelhez jutás: A Nemzeti Bank a transzvállalkozók számára egyszerűsített hitelhez jutást biztosít vállalkozásuk elindításához vagy támogatásához.

Marlene Wayar, az ország egyik legjelentősebb transzaktivistája szerint a törvény hatalmas kollektív siker, mert nemcsak a fiatal transz emberek és gyerekek számára teremt perspektívát, hanem “történelmi jóvátételt is jelent a transz emberek elleni állami és társadalmi erőszakért”.

Ezzel a lépéssel Argentína megerősíti pozícióját az LMBTQ-jogok tekintetében az egyik legprogresszívebb országként. Ez volt az első latin-amerikai ország és a tizedik a világon, amely 2010-ben bevezette a mindenki számára elérhető házasságot. Argentína a transzneműek jogai terén is úttörőnek számít. 2012 óta van érvényben a nemi identitásról szóló törvény. Ez lehetővé teszi, hogy a transz emberek hormonterápia, sebészeti beavatkozás vagy pszichológiai vizsgálat nélkül megváltoztassák nemüket.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább