Külföld

Új Apple hangulatjel: terhes férfi

Hiánypótló érzékenyítés…

Az amerikai Apple óriáscég iOS operációs rendszerének legújabb frissítésének részeként bővíti a felhasználói számára elérhető hangulatjelek (emoji-emodzsi) kínálatát.

A média 42 új hangulatjelről számol be,  amelyeken keresztül az amerikai óriás a „befogadást, elfogadást kívánja népszerűsíteni, hirdetni”.  Pl. a klasszikus ” kézfogás ” amely eddig csak sárga színben volt elérhető, mostantól rengeteg bőrszínben lesz használható.

Lesz diszkógömb, mentőöv és vörös bab, de az igazi meglepetés a terhes férfi képe, mellyel a transz emberek elfogadására kívánnak érzékenyíteni.

“Megdöbbentő, hogy a Big Tech, amely gyakran hirdet harcot a tudomány mellett, és kíméletlenül üldözi a közösségi hálózatairól azokat aki “álhíreket” terjesztenek, ilyen tudományellenes javaslatok közvetítője” – írja  Eugénie Bastié újságíró a Figaro hasábjain a “terhes férfi” kapcsán.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább