Külföld

Twitter: a BLM erőszak nem erőszak

A twitter exigazgatója szerint…

Ellenben Donald Trump letiltása teljesen rendben van – Peter Greenberger, a platform volt politikai kommunikációs igazgatója szerint, aki a Spectatornak adott interjút.

Bicskanyitogató módon mentegette a BLM-et – és azt, hogy a Twitter letiltotta Trumpot – Peter Greenberger, a platform volt politikai kommunikációs igazgatója a Spectatornak adott videóinterjúban. Greenberger szerint a BLM erőszakos akciói érthetőek és jogosak – írja a 888.hu

A műsorvezető Donald Trump fiókjának letiltása kapcsán először azt kérdezte Greenbergertől, hogy még mindig büszke-e a Twitter szólásszabadság melletti elköteleződésére. Greenberger lényegében igennel válaszolt, Trump letiltásával kapcsolatban kifejezetten leszögezve, hogy „arra a lépésükre is büszke vagyok, amit nemrég tettek meg. Nem hiszem, hogy nagyon könnyű döntés volt, vagy hogy ezt akarták csinálni, és ahogy Jack Dorsey elmondta, valahol az ő kudarcuk is, hogy nem tudtak fenntartani egy egészséges párbeszédet a platformon. Ezzel nem értek egyet, szerintem ez egy sokkal szélesebb körű társadalmi, szavazói és kormányzati kudarc is, de akkor is azt gondolom, hogy erre kényszerültek”.

„Nyilvánvalóan ha megsérti a Twitter szabályzatát, le kellene törölniük.” Trumppal kapcsolatban azt mondta: „Azt halljuk, hogy a Fehér Ház nyugati szárnyában dúl-fúl, és fogalmunk sincs, mi jár a fejében. Szerintem jobb lenne, ha tudnánk. De azt kell mondanom, hogy Trump viselkedése javult, amióta elveszítette a legkedvesebb játékszerét.”

A BLM erőszakos tartalmainak cenzúrájával kapcsolatban pedig csak szabadkozott, szerinte a szabályzatot megsértő milliókkal szemben is igyekszik mindent megtenni a Twitter. Ugyanakkor ő úgy látja, hogy „az USA-ban van egy szegmens, amely olyan dolgokban hisz, amelyek teljesen hamisak, nem igazak, mert az ország vezetői, a konzervatív oldalról megválasztott politikusok táplálják ezeket a hülyeségeket”, sőt a kormány is táplálja „ezt a hülyeséget”.

Greenberger arra a kérdésre válaszolva, hogy tud-e említeni olyan példákat, amikor a BLM mozgalom aktivistáit, akik a Twitteren szerveztek erőszakba torkolló megmozdulásokat, letiltották a Twitterről, a következőket mondta:
„Nem tudok említeni, biztos vagyok benne, hogy letiltottak szervezeteket és embereket, akik a másik oldalon erőszakra bujtottak fel, de az a helyzet, hogy ők nem buzdítottak ilyen fajta erőszakra.”
Andrew Neil megkérdezte, hogy akkor azok az emberek, akik szisztematikusan erőszakot alkalmaztak Seattle-ben és Portlandban, más megítélés alá esnek-e, mint akik a múlt héten alkalmaztak erőszakot a Capitoliumnál.

Elítélek minden erőszakot, ahogy mindenki elítélte. De igen, teljesen más kategóriába tenném őket. Akárhogy is, a Twitternek egyenlő és igazságos módon meg kell erősítenie a szabályait.”

(888.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább