Külföld

Tüntettek Franciaországban és Észtországban a Covid-igazolvány ellen

Kötelező védettségi igazolvány – sokan úgy érzik, ez gyakorlatilag egyenlő az oltás kötelezővé tételével.

 

A védettségi igazolvány használata ellen tüntettek szombaton Párizsban és Tallinnban – számol be az Euronews.

 

Franciaország

 

A francia nemzetgyűlés nemrég döntött arról, hogy 2022 júliusáig meghosszabbítja a jelenlegi szabályokat, melyek szerint csak az mehet bevásárlóközpontokba, kórházakba, éttermekbe és bárokba, aki igazolni tudja védettségét.

 

Franciaországban már hónapok óta rendszeresen az utcára vonulnak azok, akik nem szeretnék beoltatni magukat,

 

vagy egyszerűen csak a szabadságuk korlátozásának élik meg a szabályokat. A kormány azonban hajthatatlan a védettségi intézkedések tekintetében, és a teljes lakosság háromnegyede már fel is vette az oltást.

 

Észtország

Észtországban szintén tüntettek a korlátozások ellen. Az országban védettségi igazolványt csak a gyógyultaknak és az oltottaknak adnak, negatív teszttel nem lehet igénybe venni a hozzá kötődő szolgáltatásokat. Sokan úgy érzik, hogy ez gyakorlatilag egyenlő az oltás kötelezővé tételével.

 

„Ahogy láthatják is, sok minden alakul rosszul, és rengetegen vagyunk itt. Úgy tűnik, hogy a miniszterelnökben nincs könyörület. Az emberek szomorúak, az oltás kötelezővé tételének pedig nincs értelme.

 

Akit érdekel a saját egészsége, az nem akarja beoltatni magát. Én se szeretném, a gyerekeimet meg főleg nem” – mondta az egyik tüntető.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább