Külföld

Trump megígérte, elnökként kegyelmet adna a Capitolium ostroma miatt bebörtönzött híveinek

Ez lenne az első három intézkedése….

Donald Trump kora reggel a saját közösségi platformján, a Truth Social-en kiposztolta, mi is lenne az első három dolog, amit elnökként meglépne:

  • Lezárná a mexikói határt, melyen egyre többen jönnek át illegálisan
  • Szabadon engedné azokat az elítélteket, akiknek a büntetése kapcsolatban áll az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium 2021. január 6-i megrohanásával.
  • Felpörgetné a hazai szénhidrogén-kitermelést, melytől az energiaárak 50 százalékos csökkenését reméli.

Szó szerint idézve: „Első intézkedéseim elnökként: Lezárni a Határt, FÚRJ, BÉBI, FÚRJ és Szabadságot a Január 6-i Túszoknak, akiket igazságtalanul börtönöztek be!”

A republikánus előválasztást hamar lerendező exelnök először tett nyíltan ígéretet arra, hogy elnöki kegyelemben részesítené a 2020-as elnökválasztás eredményének meghamisítása miatt a Capitoliumot megtámadó híveit.  Az elnökválasztás eredményének szentesítését megakadályozni hivatott, halálos áldozatokkal is járó „ostrom” során elkövetett különböző bűncselekmények miatt eddig összesen 1358 ember ellen emeltek vádat. Az amerikai elnök az alkotmány – és annak legfelsőbb bírósági értelmezései – alapján a szövetségi hatóságok által indított büntetőügyekben érintettekkel gyakorolhat kegyelmet.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább