Külföld

Trump a világ legnagyobb szatócsának nevezte Zelenszkijt

Véget kell vetni a háborúnak Ukrajna és Oroszország között, elfogadhatatlan, hogy több segélyt küldjünk a tengerentúlra – ezt egy dél-karolinai kampánygyűlésen mondta a republikánusok legesélyesebb elnökjelölte szombaton – tudósít a Bloomberg február 11-én.

„ Megoldom az ukrán-orosz háború kérdését. Véget vetek ennek a szörnyűségnek” – mondta Trump, egy kampánygyűlésen szombaton a dél-karolinai Conwayben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a „történelem legnagyobb szatócsának, kereskedőjének” nevezte, aki kereskedik a mi pénzünkkel is, és azt kívánta sugallni, hogy az USA több százmilliárd dollárt veszíthet, ha Ukrajna még az amerikai elnökválasztás előtt paktumot köt az oroszokkal.

Az elemzők szerint Trump visszatérésében egyre inkább szerepet játszik a sikertelen ukrán ellentámadás, Zelenszkij konfliktusa legfőbb katonai parancsnokával, az, hogy az új parancsnok orosz származású, és utálják a katonák.

Trump csak röviden hozta szóba Ukrajnát, miközben folytatta kampányát, hogy kiütéses győzelmet mérjen Nikki Haley-re, az utolsó jelentős republikánus kihívójára a hazai pályán. Ez volt az első látogatása Dél-Karolinában, mióta megnyerte a januári New Hampshire-i előválasztást.

A közvélemény-kutatások szerint Trump fölénybe került Dél-Karolinában, két héttel a republikánusok február 24-i előválasztása előtt 31 százalékponttal vezet a RealClearPolitics állami közvélemény-kutató szerint

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább