Sport

Trump a transznemű sportolók eltiltását ígéri újraválasztása esetén

És kegyelmet adna a Capitolium ostromlóinak…

Donald Trump, egykori republikánus elnök három év kihagyás után szombat este megtartotta első texasi MAGA (Make America Great Again) gyűlését. A több mint egyórás beszédében Trump egy sor ígéretet is tett.

“Megtiltjuk a férfiaknak, hogy részt vegyenek a női sportokban” – mondta a “Trump 2024” feliratú pólókba és sapkákba öltözött híveinek. “Annyira nevetséges.”

Lia Thomas, a Pennsylvaniai Egyetem transznemű úszóját is elítélte, főleg, hogy a transz sportolók körüli kultúrharc örvénylik körülötte.

“Hallottatok arról a férfiról, aki a női úszócsapatban van?” – tette fel a kérdést Lia Thomas úszóra utalva, szándékosan férfiként és nem nőként emlegetve. A transznemű nő, azaz férfi,  a Pennsylvaniai Egyetem sportolójaként két női rekordot is megdöntött, 38 másodpercet ráverve a legközelebbi vetélytársára.

Trump ezután a transz súlyemelőket vette célba, például Laurel Hubbardot. “De a legjobbak a súlyemelő rekordok” – mondta. “Egy fickó besétál és egy kézzel megdönti a rekordot, amely azelőtt 20 évig tartotta magát. (…) Sok-sok, sok-sok, sok-sok, sok-sok, sok-sok, sok-sok kilóval megdönti“.

Emellett kegyelmet adna Trump azoknak az embereknek, aki részt vettek 2021. január 6-án a törvényhozás, a Capitolium ostromában, és emiatt bűncselekményekkel vádolják őket.

“Ha indulok, és ha nyerek, tisztességesen fogunk bánni, azokkal a január hatodikai emberekkel.” Hozzátette: “Amennyiben kegyelemre van szükség, akkor megkegyelmezünk nekik, mert annyira igazságtalanul bánnak velük.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább