Külföld

Trump a szavazatok 99 százalékával nyert Nevadában

Újabb szövetségi államot húzott be a volt elnök, az arány elsöprő lett: a voksolók 99 százaléka a volt elnökre szavazott, 48,400 ember 381 ellenében.

Újabb szövetségi államot húzott be a volt elnök a republikánus előválasztások menetében: a nevadai voksoláson tarolt. Ezzel jó úton halad, hogy 2024 novemberére újra ő legyen a jobboldal elnökjelöltje. A győzelem mértéke volt csak kétséges, miután Donald Trump ellen csupán egy induló mérettette meg magát: Ryan Binkley keresztény lelkész és vállalkozó. És az arány elsöprő lett: a voksolók 99 százaléka a volt elnökre szavazott, 48,400 ember 381 ellenében.

Ezzel Trump a szövetségi államnak mind a 26 konzervatív delegáltját megszerezte – írja a BBC. 1215 pártküldöttet kell ahhoz összegyűjtenie egy indulónak, hogy a párt elnökjelöltségét megszerezze – elemzők szerint ilyen meneteléssel már tavasszal meglehet Trumpnak ez a szám.

A győzelem után Donald Trump Las Vegas-i partiján leszögezte:

ha Nevadában győznek a november elnökválasztáson, akkor egész Amerikában is győzni fognak.

És valóban: Nevada egy „billegő” állam, ahol a korábbihoz hasonlóan 2024-ben újra óriási kiélezett küzdelem lesz Biden és Trump között (már ha ők futnak be saját pártjuk elnökjelöltjeként az előválasztások eredményeként).

A nevadai győzelemmel már három konzervatív előválasztást vitt el a volt elnök: Iowa és New Hampshire már megvolt neki. Iowában 51, New Hampshire-ben 54,3 százalékos támogatottságot ért el, egyik helyen sem tudták megszorongatni kihívói.

Trump ezzel a szériával jó úton halad, hogy ismét ő legyen a Republikánus Párt elnökjelöltje. Igazából

egyetlen nagy kihívója maradt az országos megmérettetésen: a volt dél-karolinai kormányzó, Nikki Haley.

A következő forduló éppen Dél-Karolinában lesz: Haley három vereség után is versenyben van, és ott van is esélye a nagy befolyású volt elnök ellen. A politikusnő kampánya folyamatosan azt hirdeti, hogy szükséges, hogy legyen a konzervatív táborban egy alternatíva Trump vonalával szemben.

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább