Külföld

Trump a bíróságon támadja a Twittert

Kérvényt nyújtott be pénteken egy floridai szövetségi bíróhoz Donald Trump azért, hogy a bíróság kötelezze a Twittert az egykori elnök januárban törölt fiókja visszaállítására.

A Twitter januárban azután függesztette fel véglegesen Donald Trump személyes fiókját. Az amerikai alkotmányos szabályok szerint az elnökválasztás végeredményét a választást követő év január 6-áján hirdetik ki a törvényhozás két házának közös ülésén. Idén január 6-ára Donald Trump, aki előtte heteken át hangoztatta minden bizonyíték nélkül, hogy a választást elcsalták, nagygyűlést hirdetett a Fehér Ház elé, ahol ellenállásra buzdította híveit. Ők aztán a Capitoliumhoz vonulva megostromolták a törvényhozás épületét. erre hivatkozva lett törölve a fiókja.

A Twitter mellett Trumpot a Google és a Facebook is letiltotta. Ez komoly csapás volt az elnöknek, hiszen a közösségi platformokon igen népszerű volt.

Jelenleg a telegramon követhető, ott több, mint 1 millió követője van.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább