Belföld

Trianon kötetet kapott Horváth Csaba, mert nem tudta, hogy a székelyek magyarul beszélnek

A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából kiadott Trianon 100 kötetet adott át a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója nevében Dódity Gabriella Horváth Csaba MSZP-s politikusnak, Zugló polgármesterének a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt, a székelyföldi testvértelepülésnek angolul írt meghívó miatt.

Dódity Gabriella azt kéri a polgármestertől, hogy ha elolvasta a három kötetet, adja át Arató Gergelynek, a DK országgyűlési képviselőjének.

Az ajándékozás előzménye, hogy Borbély Ádám, a zuglói Fidesz választókerületi elnöke közösségi oldalán számolt be arról, hogy Horváth Csaba angol nyelvű levélben hívta meg Csíkcsicsó polgármesterét, a magyar anyanyelvű Lukács Pétert egy zuglói ünnepségre.

Borbély Ádám arról is beszámolt, hogy Zugló másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület „születésnapjára”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább