Kiemelt Külföld

Transzvesztitával reklámozza a Pride-t a North Face márka

Bojkottot hirdettek a konzervatívok…

Nagy botrányt okozott az USA-ban a North Face márka , amikor bejelentette a „Summer of Pride” kampányát egy olyan videóval, amiben Pattie Gonia transzvesztita a főszereplő, aki arra buzdítja a nézőket, hogy „jöjjenek ki”,  azaz áthallással, vállalják homoszexualitásukat.

A reklámvideóban a bajuszos Gonia szivárványos North Face-felszerelésbe öltözött, sminket viselt és a  „Szia, én vagyok, Pattie Gonia, egy valódi homoszexuális.” mondattal kezdődik.

A „Summer of Pride” névre keresztelt kampány arra buzdítja a North Face rajongóit, hogy menjenek a szabadba túrázni, „és ott ünnepeljék meg a Pride-ot.

„Ezen a túrán minden megtalálható: hegymászás, közösség, művészet, leszbikusok, leszbikusok művészetkészítés” – mondja Gonia a promóciós videóban.

A North Face 2023-as Pride kampányában a gyerekre is gondolt, az ő méretükben is kaphatóak a szivárványzászlós illetve transzzászlós termékek. Mindez azok után, hogy az 1900 üzlettel rendelkező Target lánc kénytelen volt levenni a kínálatából a transz gyereknek szánt speciális kialakítású fürdőruhákat, a konzervatívok nyomására.  Erről itt olvashat.

Aztán gondoljunk a Budweiser esetére. Mint arról beszámoltunk, a sörgyártó egy transzvesztita arcával látta el sörét, ami miatt a konzervatívok bojkottot hirdettek, sőt, volt olyan híresség, aki puskával lőtt a sörösdobozokra és erről videót is posztolt. 

A cég, a Budweiser (Anheuser Busch) több milliárd dollárt veszített az értékből a bojkott miatt, brutálisan visszaesett az összes termékük értékesítése. Az USA legkeresettebb sörmárkájának eladásai továbbra is zuhannak, és 24,6%-os visszaesésről számoltak be. Pár napon belül bojkott indult a transzvesztitákkal reklámozó Jack Daniels whiskey ellen is, egy régebbi kampány miatt. Aztán a Tampax tampongyártó került ebbe a  helyzetbe.

Most Lauren Boebert, republikánus kongresszusi képviselő hirdetett bojkottot, mondván a vásárlók „bojkottáljanak BÁRMILYEN terméket, amit a North Face valaha készített”. Pár napja közzétett Twitter-üzenetében a coloradói törvényhozó ezt mondta: „Hányszor kell elmagyaráznunk az undorító cégek „woke-marketing” osztályainak, hogy Amerika nem a degeneráltak nemzete?”

„Azt hiszem, North Face ízelítőt akart kapni abból, amit a konzervatívok a Bud Light-tal és a Target-tel tettek” – írta a 2.5 millió követővel rendelkező Boebert a Twitteren.

Bár kis ország vagyunk, de ettől még csatlakozhatunk a bojkotthoz, akár az Adidas kapcsán is.

Előbb ezt a Twitter bejegyzést láthatja, majd a North Face reklámját, utána pedig pár termék képét:

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább