Kiemelt Külföld

Transznő a „Németország következő topmodellje” döntőjében.

Idén először nyerheti meg egy transznő Heidi Klum rangos modellbemutatóját.

„Ne tervezz semmit a jövő hétre. Mert jövő héten 20.15-kor szükségem van rád”. Így jelentette be a híres német modell, Heidi Klum csütörtök este nem sokkal 22 óra előtt, hogy a kölni Alex a második versenyző, aki bejutott a Germany’s Next Topmodel döntőjébe.

A 23 éves lány(?) ezzel megőrizte esélyét, hogy ő legyen az első transznemű nő, aki megnyeri a sikersorozat 16. évadát.

A modellműsor volt a legnézettebb műsor a 14-49 évesek reklámarányos célcsoportjában csütörtökön.

„Alex már az első másodperctől kezdve megragadta a figyelmemet – de nem azért, mert különösen hangos vagy pezsgő, hanem mert különleges nyugalmat és nagy önbizalmat sugároz” – mondta Heidi Klum zsűritag.  A német-amerikai műsorvezető a versenyző transz identitásáról azt mondta: „Alex a sokszínűséget képviseli, méghozzá anélkül, hogy kiemelné a „másságot”, hanem inkább normalizálja azt. Úgy gondolom, Alex már most is sok ember számára nagyszerű példakép.”

Alex már közel két évvel ezelőtt is beszélt nemváltoztatásáról egy RTL-portréban a Köln Pride alkalmából. Akkor azt mondta: „Nem várhatom el mindenkitől az elfogadást, de szerencsére alig tapasztaltam ellenségeskedést. Szerencsém volt a társasági körömmel, ami határozottan nem szokványos.”

Alex mellett a 21 éves solingeni Dascha, a 21 éves kölni Romina és a 20 éves hamburgi Soulin is bejutott a döntőbe.

A Topmodell nagydöntőjét május 27-én 20:15-től sugározza a német ProSieben csatorna. A műsort élőben közvetítik Berlinből.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább