Kiemelt Külföld

Trans Pride gyalogátkelőt avattak Bécsben

olvasási idő:57 másodperc

Hihetetlen, hogy Budapesten még nincs ilyen…

A Transznemű láthatóság nemzetközi napján, március 31-én Bécsben avatták fel Ausztria első transzzászló színes gyalogátkelő helyét. (Spitalgasse)

A kilencedik kerületben tavaly év végén döntött a kerületi tanács a Trans Pride zebrasávról a balos SPÖ kezdeményezésére.

A gyalogátkelőt szerdán adta át az SPÖ kerületi vezetője Saya Ahmad,  LMBTQ aktivistákkal közösen, hangsúlyozva Alsergrund (kilencedik kerület) sokszínűséget és LMBTQ szolidaritását.

“Különösen örülök annak, hogy a mai Transznemű láthatóság nemzetközi napján a kilencedik kerületben lett az első Trans Pride zebracsík, a tisztelet, az elfogadás és mindenekelőtt a láthatóság jeleként” – mondta Ahmad. “Ez a diszkrimináció elleni látható jel. Ez egyedülálló, nem csak Bécsben, hanem egész Ausztriában!”

Dominique Mras, az SPÖ kerületi tanácsosa, aki az indítványt benyújtotta tavaly, a következőket mondta: “A transz, inter- és nem bináris emberek még mindig súlyos diszkriminációt és kirekesztést tapasztalnak az életükben. A képviselet és a láthatóság a politika központi eleme ami felhívja a figyelmet a sérelmekre. A Trans Pride zebracsíkkal az együttélés jelét tudtuk küldeni, és rámutatunk, hogy a marginalizált csoportok elleni kirekesztésnek, gyűlöletnek és erőszaknak nincs helye köztünk.”

Európa első transz zebrasávját 2019 végén avatták fel Hollandiában:, erről itt egy kép:

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább