Külföld

További 20 ezer afgán migránst fogad be az Egyesült Királyság

A bejelentés azután történt, hogy ebben az évben az Egyesült Királyság rekordszámú menedékkérelmet kapott, ami részben az volt, hogy idén több mint 27 000 migráns lépte át illegálisan a La Manche csatornát Franciaországból.

Az Egyesült Királyság hivatalos kormányzati weboldala szerint

az Operation Warm Welcome hadműveleti program „biztonságos és legális” áttelepítési útvonalakat biztosít az Egyesült Királyságba akár 20 000 jogosult afgán számára is.

A programban elsőbbséget élveznek a „rendkívül kiszolgáltatott emberek, például a veszélyeztetett nők és lányok, valamint a kisebbségi csoportok tagjai”, valamint azok, akik „segítették az Egyesült Királyság afganisztáni erőfeszítéseit, és kiálltak olyan értékeink mellett, mint a demokrácia, a nők jogai, a véleménynyilvánítás szabadsága és a jogállamiság” – áll a kormány hivatalos közleményében.

Az Egyesült Királyság azon helyi hatóságai, amelyek ezen a programon keresztül fogadnak be afgánokat, személyenként 20 520 fontot kapnak három évre az integrációjuk finanszírozására.

A hír, miszerint az Egyesült Királyság a jövő évtől akár 20 000 legális afgán migránst is befogadhat, azután érkezett, hogy rekordszámú illegális bevándorló szállt partra.

Idén közel 28 000 migráns kelt át illegálisan kishajókon a La Manche-csatornán (több mint háromszor annyi, mint 2020-ban).

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább